Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kerthelyiséges éttermek képes leírás - Vendéglő.tlap.hu
részletek »

Kerthelyiséges éttermek - Vendéglő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vendeglo.tlap.hu » Kerthelyiséges éttermek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Aranyszarvas - Étterem

Aranyszarvas - Étterem

Az eredetileg a XVIII. század elején épült házban évszázadok óta működik italmérés és étterem. Már 1704-ben utalnak nevét idéző kocsmára. E közel 300 éves épület ódon falai között nyílt meg először a főváros első vadvendéglője, mely a mai napig is őrzi étlapján jellegzetes, elsősorban vadételeket kínáló arculatát. A nemes alapanyagokból készült ételek polgári árakon kerülnek az étlapra. Kiváló parkolási lehetőség - buszok számára is - a belvárostól és a Budai Vártól egyaránt 3 percre. Nyáron panorámás Grill terasz üzemel.

Jardinette Kertvendéglő

Jardinette Kertvendéglő

Buda legbarátságosabb étterme kerthelyiséggel, borospincével, gyermek menü kedvezményekkel várja kedves vendégeit. Hangulatos budapesti étterem, a Jardinette kertvendéglő szeretettel várja Önt, családját és üzleti partnereit egy kellemes ebédre vagy vacsorára.

Le Jardin de Paris

Le Jardin de Paris

Stílszerűen a budapesti Francia Intézettel szemben áll a Le Jardin de Paris. Kis tornyos ház. Kacsalábon forgó kastély, egy párizsi mulatóval vegyítve. A belső étteremben a fakazettás mennyezet alatt, a középkorból maradt boltívekkel övezett falrészen gall kakas és más franciás tárgyak tűnnek szembe. A falakat elsősorban francia metszetek uralják, de szép számban találhatók itt kortárs magyar festők is. Nyáron a kerthelyiség a vonzerő, a belső terem kiürül, minden a szabad ég alá kerül. A kert hátsó része maga a vár fala. A vár alatti labirintusállítólag egészen a kertig húzódik, csak befalazták. A kert mélyén hatalmas, barlangszerű üreg. Benne a bár, ahol aztán tényleg minden echte francia. Nyitvatartás: 12:00-24:00-ig.

Margitkert Vendéglő

Margitkert Vendéglő

A Rózsadomb aljában található Margitkert Vendéglő 1780 óta várja az idelátogatókat. A XVIII. század utolsó negyedében Buda főváros nevű városrészéhez csatlakozó lankákon virágzó szőlőművelés folyt. Ezen összefüggő szőlőterületből Teufel József 1780-ban 100 négyszögölnyi házhelyet hasított ki, ahol felépítette a később közismert Pejerli, majd Margitkert Vendéglő épületét. 1834-ben Palmann György személyében gazdát cserélt a ház és a hozzátartozó szőlőterület, majd 15 év után 1850-ben árverés útján Herold Antal fertálybíró és felesége Rohman Borbála birtokába került. A Herold család női ágán jutott a később városszerte híressé vált Pejerli család birtokába. A vendéglőt előszeretettel keresték fel az 1880-as évek végétől a pesti-budai iparosok, hivatalnokok, színészek és tollforgató íróemberek. A századfordulón sokat látogatta Feszty Árpád, Újvári, Németh, Szathmáry, Kataliczky és Krúdy Gyula. Köztudomású volt ugyanis, hogy Pejerli bácsinál hazulról hozott sonkára, kolbászra vagy csirkedarabra jóféle rizlinget vagy kadarkát fogyaszthatnak.

Márványmenyasszony Étterem

Márványmenyasszony Étterem

A Márványmenyasszony vendéglô történetét a XVII.sz. fordulójáig vezethetjük visza, a Krisztinaváros egyik legnépszerubb szórakozóhelye volt. Pesten, de Budán is egyre kevesebb az árnyas fák tövében meghúzódó kis vendéglô, éppen ezért, különösen megbecsült helyek azon kevesek, melyek még megmaradtak. A Márványmenyasszony 1793 óta a hajdani Buda romantikáját ôrzi. A vadgesztenyefák árnyékában száz éve is ugyanígy mulattak cigányzene mellett, mint ma. Az 1997-ben felújított vendéglô a Krisztinaváros régi vendéglátó hagyományait szeretné folytatni, korszeru keretek között a közönség igényeihez igazodva.

Menta Terasz

Menta Terasz

A Menta Terasz olyan, mint amikor egy rokon vendégül látja különös villájában. A padláson bambusznád tetőkert, a hátsó udvarban egy óriási kerthelyiség, amit borostyán ölel körbe, mindenhol finom illatok a hangulatos fényű helyiségekben és rendezvénytermekben. A pinceklubból vidám zene szól, és várják a barátai. Itt tud sörözni, ebédelni és vacsorázni isteni vörösborok társaságában. Vagy zenét hallgathat és táncolhat a klubban. Elkényeztetnek!... A Menta Terasz multikulturális vendéglátó-, és szórakozóhely. A tetőteraszon lounge, a földszinten étterem, és kerthelyiség, a pinceszinten klub működik, ahol mindig fergeteges buli van. Koncertszínpaddal, táncparkettel és gyertyafényes vacsoraszínházzal is rendelkezik ez a budapesti étterem. Választani tud a mediterrán udvar, a gyarmati hangulatú tetőterasz, a kreol éttermi rész és a modern pinceklub bárpultjai, táncparkettjei között. Szakértő, figyelmes pincérek, barátságos fogadtatás! A budapesti étterem egyedi étlapján szerepelnek mind a hagyományos-magyaros ízek, mind a franciás-kreolos kombinációk. Mindennap olcsón válogathat aktuális menükínálatunkból, amit megtalál a Heti Menü pontban. Hamarosan borvacsora kerül megszervezésre. A hely 1200 nm -en összesen 400 ember befogadására képes! Esküvők lebonyolítására, csoportok fogadására és külön rendezvényekre is egyaránt kiváló. Étlap kínálatunk változatos, aki a hagyományos ételek

Normakert vendéglő

Normakert vendéglő

Van Budapesten egy Síház, amely már nem csak a síelők háza, amely nem csak télen kínál felfrissülést a sportolásban, túrázásban megfáradtaknak. A főváros zajától távol, a Budai hegyekben, árnyas fák közt bújik meg a csodálatosan felújított Normakert vendéglő, mely december óta várja kedves régi-új vendégeit. A vendéglő egyik nem titkolt célja, hogy a helyi közösség életében minél jobban részt vállaljon. Támogatja a Hegyvidék Napok Rendezvényt, Hegyvidék kártya elfogadóhely, Túristaszövetségek partnere, és hétvégéről hétvégére különleges és ingyenes programokat kínál. Miután bejártuk a Tündérhegyet és a Csillagvölgyet, gyönyörködtünk a lélegzetelállító kilátásban, térjünk hát be a Normakert vendéglőbe és tegyünk egy kis kirándulást culináriába is! Szakszerűen válogatott hazai nyersanyagokból, nagymamáink titkos receptjeinek útmutatása alapján készítik fogásaikat, szem előtt tartva a modern étkezési normákat vagy az aktív sportolók megemelkedett kalóriaigényét. Széles italkínálatukban a legnépszerűbb hazai bor- és pálinkaspecialitások, különleges limonádék, friss gyümölcslevek éppúgy megtalálhatóak, mint a régi síház elmaradhatatlan forralt bora. Az épület előtt tulipános büfékocsi áll, hangulatos fabútorokkal hívogat, lángossal fánkkal várja a napfürdőzős kikapcsolódásra vágyókat. A régi törzsvendégek és a hegy új felfedezői itt gyülekeznek túra előtt és ide térnek vissza.

Régi Sipos halászkert

Régi Sipos halászkert

Éttermünk a hagyományos magyaros ételek kedvelőinek régi jól bevált helye, de a könnyebb ételek kedvelői sem mennek el éhesen.Étlapunkon megtalálhatók a halból, marhából,borjúból, sertésből és szárnyasból készült ételek, és közkedvelt. Édes vízi és tengeri hal különlegességeket és a híres Sipos halászlét kínáljuk.

Remíz és Kisbuda Gyöngye

Remíz és Kisbuda Gyöngye

Óbudán, a Kenyeres utcában, a Hörpintő nevű kicskocsma helyén, 1990-ben nyílt meg a békebeli, családias hangulatú, különleges, egyedi ötlettel berendezett étterem. Az antik vitrinek, a századelejei komódok, tálalószekrények, a tonett székek, a tükrök, csillárok, csipketerítők, az ezüst gyertytartók, az asztalkendők, a kristálypoharak, a herendi tányérok, a menyezetet díszítő freskó, mind-mind eredeti darab. A vendéget az az érzés keríti hatalmába, mintha egy évszázadot ugrott volna vissza az időben. A falakat borító 'lambéria' - régi, szép fabútorok darabjai - melegséget áraszt, csakúgy, mint a nyáron műkődő, mediterrán stílusú kerthelyiség. A étteremnek idehaza és külföldön hamar híre kelt és rövidesen államfők, világsztárok, neves közéleti személyiségek, diplomaták, üzletemberek törzshelyévé vált. A légkondicionált termek délidőben, csendes munkaebédek helyszíne, este pedig alkalmasak kisebb rendezvények, zártkörű fogadások, családi ünnepségek, üzleti vacsorák lebonyolítására is..

Hirdetés
Remíz Étterem csodálatos kerthelyiséggel

Remíz Étterem csodálatos kerthelyiséggel

A nemzetközileg elismert ínyenc étterembe gyakran visszatérnek a hűséges vendégek, hogy élvezhessék az öszinte vendégszeretetet és a kiváló magyaros konyhát, aminek magas színvonalára a közismert Meződi Alice személye és Európa szerte elismert főszakácsa, Madarász Gyula a garancia. A külföldi vendégek kényelmét szolgálja a hatnyelvű étlap. A több külön teremmel és csodálatos külső terasszal rendelkező Remíz meghitt hangulatú kétszemélyes vacsorákhoz éppoly ideális hely, mint különleges alkalmakra szervezett zártkörű rendezvényekhez. Madarász Gyula nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a havonta összeállított pompás étlap az egészséges táplálkozás szempontjának figyelembevételével készüljön. Májustól szeptemberig a rostélyon sült ételek a szabadban, lávakövön készülnek. Az étterem további ajánlata megtalálható a www. Madarász Gyula, séf remiz.hu weboldalon. Kezdésnek kitűnő az avokádóval és szőlővel tálalt, csípős tárkonnyal és francia öntettel (vinegrett) megbolondított, egészséges és frissítő grapefruitos rukolasaláta. Érdemes aztán megkóstolni a kifogástalanul ropogós harcsát szarvasgombás csípős metélttel. A húsételek szerelmesei rendeljenek egy pompás vargányás borjúszeletet Remíz módra vagy kacsasteaket narancsos gránátalmaöntettel, amihez ízlés szerint lehet zöldségköretet választani. A házi készítésű, kitűnő desszertek közül nem hiányozhatnak a cukormentes sütemények sem.

Zöld Kapu Kisvendéglő muskátlis kerthelyiséggel

Zöld Kapu Kisvendéglő muskátlis kerthelyiséggel

A Zöld Kapu Kisvendéglő az Óbudai hagyományokat követi, mind az építészeti, mind a konyhai hagyományokat tekintve: házias konyhatudománnyal, jellegzetes magyar ételekkel és természetes hazai alapanyagokkal várjuk Önt! Ahogy a régi (hagyományőrző), úgy az új magyaros ízeket is bátran alkalmazzuk a konyhában, így a kötelező magyar alapanyagokat ötvözve: Büszkék vagyunk a sok helyben megálmodott és elnevezett ételre is! - Tátrai Zsolt, a kisvendéglő tulajdonosa Zöld Kapu Kisvendéglő Budapest, Óbuda: kockás abrosz, zamatos, házias ízek, téglaburkolatú kerthelyiség. Kisvendéglőnk igen széles étel és ital választékkal rendelkezik.

Tuti menü